Politica de retur/anulare

Politica de retur/anulare

 Conditii generale 

 

www.pieserulote.com  ofera posibilitatea returului produselor pentru clientii care notifica intentia lor in termen de maxim 14 de zile calendaristice de la primirea coletului. 

 

Returnarea coletului se face exclusiv prin plata costurilor de catre Client. Produsele se pot returna prin orice firma de curierat care asigura livrarea coletului de retur la adresa Comerciantului. Adresa la care se trimit coletele de retur este Loc. Brasov , Str. Carierei 160A, Jud. Brasov. 

 

In caz de retragere din contract, clientul este obligat sa restituie produsele achizitionate in termen de maximum 14 zile de la data retragerii din contract. 

 

Modalitati si termene de returnare a produselor 

 

Clientul se obliga sa notificewww.pieserulote.com  intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin email la www.pieserulote.com in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor. In caz contrarwww.pieserulote.com poate refuza coletul. 

 

Conditii de returnare a produselor 

 

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu www.pieserulote.com ). 

 

Produsele returnate trebuie sa respecte valorile initiale inscrise pe ambalaj. Nu se accepta retur produsele care au fost folosite deja si care nu mai pot fi repuse in vanzare. 

 

In conformitate cu legea in vigoare, www.pieserulote.com  isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid. 

 

Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set. 

 

In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata. Conditiile campaniilor promotionale se pot citi la punctul 12. Campaniile Promotionale si mai specific punctul 12.4 Campanii cu produs cadou. 

Termene de returnare a banilor 

 

Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate si costul transportului achitat initial in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care este informat de catre www.pieserulote.com client cu privire la decizia acestuia de a returna produsele. 

 

Dupa validarea returului, clientul poate primi, la alegere, contravaloarea produselor sub forma unui cupon valoric pe care il va putea folosi in termen de 14 zile de la data confirmarii primirii returului de catre www.pieserulote.com . Dupa aceasta data cuponul isi pierde valabilitatea. 

 

Dreptul de retragere 

 

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, Clientul are urmaroarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta: 

 

- Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client. 

 

- Clientul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc. 

 

- www.pieserulote.com va rambursa Clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii facute de catre Client catre www.pieserulote.com in ceea ce priveste decizia de retragere din contract. 

 

www.pieserulote.com va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat. 

 

Conform legii sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele: 

- contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Clientului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator; 

- furnizarea de Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere; 

- furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar; 

- furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid; 

- furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator; 

- furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente; 

- contractele in cazul carora Clientul a solicitat in mod special Vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de Cumparator sau furnizeaza alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare; 

- furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate care au fost desigilate dupa livrare; 

- furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii; 

- furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Clientului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere. Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16. 

 

Exercitarea dreptului de retragere 

 

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, www.pieserulote.com se obliga sa returneze suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre Client in ceea ce priveste deciziei sa de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza: 

1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata; 

2. pentru Comenzile achitate cu Card bancar/Transfer bancar/Ramburs-> prin virament bancar; 

3. Clientul va informa www.pieserulote.com in ceea ce priveste intentia sa de retragere din contract prin completarea unui formular de retur aflat la rubrica Informatii.

 
 
 
 

Nu ai gasit ce cautai? Scrie-ne mai multe detalii!
  Imagine piesa(obtional):